Балнеолечение

"Alpha SPA and Pool" - спорт, развлечение и термално лечение.

Балнеолечение, рехабилитация и СПА

Балнеологията е най-древната рецепта за здраве и дълголетие.
От векове хората използват лечебните свойства на топлата вода, къпят се в гейзерите и горещите извори. Потапянето в топлата вода разширява кръвоносните съдове, ускорява кръвообращението и засилва притока на кислород във всички тъкани на тялото.

Макроингредиентните води могат да окажат фармадинамичен ефект, подобно на лекарствата. Сулфатните минерални води са особено ефективни при чернодробно-жлъчни заболявания. Сулфатно железните минерални води дават добър лечебен ефект при анемии. Солените минерализирани води са най-подходящи за външно балнеолечение при ревматични, дегенеративни и възпалителни заболявания, както и при травматично-ортопедични, неврологични и гинекологични заболявания. Лечебното действие на газово-сулфидно-сероводородните и радонови води е биостимулиращо.

Минерална баня е процедура целяща релакс и очистване на тялото чрез химично и термално въздействие.

Комплексното балнео-физикално въздействие има подчертано профилактично-укрепващо и възстановително значение спрямо процесите на преждевременното остаряване.  То омекотява и забавя възрастовите дегенеративни процеси, стимулира функционалните възможности на организма, като допринася не само за удължаване на живота, но и за осигуряване на активно и дееспособно дълголетие.

Минералната вода в Добринище се използва за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, на гинекологични, кожни, бъбречни и стомашно-чревни заболявания.

Sра & Wellness – съвременният стил на релаксация
Spa (Спа) е съкращение от латинското Salus per Aquam или Sanitas per Aquam и означава - Здраве посредством вода. Спа се използва за курорти или места с минерални извори и бани.

Във фокуса на СПА и УЕЛНЕС стои “подобряване“ или „удължаване“ на живота не само чрез добро здравословно състояние във физическия смисъл, а и на вътрешното възприятие на човека, т.е. чрез постигане на пълно физическо, психическо и духовно равновесие и жизнен тонус.

Въздействието на природни фактори, съчетани с личен комфорт и положителни емоции предоставят отлична възможност за пълноценна психическа и физическа рекреация.

СПА и УЕЛНЕС е синоним на добър живот за собственото тяло в цялостен психо-физически аспект.

Акватерапия
С акватерапията се отбелязват по-скоро дейности със здравословен характер, включващи движение. Те използват затоплящото действие на водата, облекчеността на ставите от намаленото тегло на практикуващия без да използват химичното богатство на водата.

Хидротерапия
С хидротерапията се отбелязват практики, в които човек бива подложен на различни лечебни, здравословни или антистрес въздействия без задължително да е двигателно активен. Тук химичното въздействие на водата е основа, като цел на тези процедури е най-вече наслагване на благоприятни за тялото влияния - химикали, вибрации, магнитни полета, звукови вълни, топлина и многообразие от масажни движения.

Важно е да се отбележи, че хидротерапията е сборна дума за различни терапии, докато старта българска дума балнеология е наука за прилагането на различните терапии.

Лечебни ваканции и здравни програми
Лечебните ваканции предоставят отлична възможност за общо укрепване на организма, за възстановяване от преумора при тежък физически и умствен труд, за пълна физическа и психическа рекреация и релакс.
Изготвените от специалисти лечебни здравни програми, при спазване на предписани режими, могат да предложат дозирано експониране на курортните фактори за оказване на изключително ползотворно влияние.

В комплекс „Alpha SPA and Pool” Добринище вие можете да съчетаете приятното с полезното – приятна почивка, рехабилитация и балнеолечение.